90 euro boete vanwege het niet juist aanbieden van afval

Foto:

 Op donderdag 26 augustus hebben de opsporingsambtenaren van de gemeente Lingewaard een Lingewaarder bekeurd vanwege het achterlaten van chemisch afval bij de gifhaltebus buiten de aangewezen ophaaltijd. Dit is in strijd met de afvalwijzer van de gemeente en de boete bedroeg 90 euro.

Op het bord van gifhaltebus Klaphek staat: “4e zaterdag v/d maand, 12.45 – 14.15 uur. Chemisch afval is gevaarlijk! Geef het persoonlijk af aan de chauffeur van de gifbus.”

Waarom (KCA) klein chemisch afval inleveren bij een gifbus?
Klein chemisch afval (KCA) is afval waarin stoffen zitten die gevaarlijk zijn voor het milieu en onze eigen gezondheid. U herkent klein chemisch afval aan het KCA-logo: een container met een kruis erdoor. Klein chemisch afval levert u in bij de Gifbus.

Wat gebeurt er met KCA?
In speciale chemisch ovens wordt het KCA onder zeer hoge temperaturen verbrand. Hierdoor wordt de uitstoot van verontreinigde stoffen tot een minimum beperkt. Bovendien wordt hiermee een onacceptabel verhoogd veiligheidsrisico voor burgers en inzamelaars voorkomen. De KCA-stoffen zijn vaak toxisch, brandgevaarlijk of explosief.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen