Dit jaar geen Monumentenprijs in Lingewaard

Foto:

In 2013 zal het college geen monumentenprijs uitreiken. Er zijn, ondanks herhaalde oproepen, namelijk nagenoeg geen kandidaten voorgedragen. Wel ontvangt De Benedictus – groep uit Gendt een eervolle vermelding. 

Het doel van de monumentenprijs is om eigenaren of beheerders die blijk hebben gegeven van bijzondere aandacht voor het door hen bewoonde pand door middel van onderhoud, renovatie of restauratie aan zowel gebouw als tuin, een blijk van waardering te geven.

De commissie Erfgoed en Ruimtelijke Kwaliteit, die hierover aan het college advies uitbrengt, heeft aangegeven dat wellicht  de crisis debet is aan het nagenoeg ontbreken van voorgedragen kandidaten. Er wordt momenteel ook relatief weinig gerestaureerd en verbouwd aan monumenten.  

Wel wil het college nog een eervolle vermelding geven aan De Benedictus – Groep die eigenaar is van het opgeknapte pand aan de Europalaan 1 te Gendt. Het pand is echter (nog) geen monument en kon dus niet meedingen. Het huis uit 1965 is gebouwd uit betonblokken en een voorbeeld van de Bossche school. De Benedictus – Groep heeft met zorg het gebouw en tuinen gerestaureerd.

Foto: Pand Europalaan 1 Gendt

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen