Informatiebijeenkomst over totstandkoming participatie in Lingewaard

Vanaf 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor álle ondersteuning aan mensen op het gebied van werk, inkomen, welzijn, persoonlijke verzorging, opgroeien & opvoeden en veiligheid. De rijksoverheid, provincies en gemeenten hebben afspraken gemaakt om de bestaande verzorgingsstaat te veranderen in een ‘participatiesamenleving’, een samenleving waarin iedereen op zijn of haar eigen manier kan meedoen. Veel taken van rijk en provincies worden daarom gedecentraliseerd en overgedragen naar gemeenten. Gemeenten hebben de taak om inwoners te ondersteunen bij hun deelname aan de samenleving. Op 6 november is er een informatieavond waar deze ontwikkelingen besproken worden.

Samen sterk met maatwerk

Wethouder Barth van Eeten: “In 2015 kan de hulp die mensen krijgen veranderen. We zullen in de toekomst meer dan nu een beroep doen op wat mensen zelf nog op kunnen pakken, en ook op wat hun vrienden en wijkbewoners zouden kunnen bijdragen. Maar onze inwoners moeten voor 2015 weten waar ze aan toe zijn. En mensen die hulp nodig hebben, moeten ervan op aan kunnen dat ze niet in de steek gelaten worden.

Ons doel is om de bestaande en nieuwe taken zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten en tegelijkertijd te zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun kansen en talenten benutten. Daarbij staan wij ervoor dat als inwoners van Lingewaard niet zelf, met hun netwerk en/of collectieve voorzieningen, in staat zijn hun noodzakelijke ondersteuning te regelen, ze op maatwerkondersteuning via de gemeente kunnen rekenen.”

Informatiebijeenkomst op 6 november 2013

Het jaar 2014 wordt een belangrijk jaar in de voorbereiding op de overheveling van verantwoordelijkheden naar gemeenten. Daarom neemt het college van B&W in december 2013 een besluit over de werkwijze vanaf 2015 en de stappen die we in 2014 moeten nemen om dat te realiseren.
Voordat het college een besluit neemt, gaan wij graag in gesprek met inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Alle inwoners van Lingewaard en alle organisaties die actief zijn in Lingewaard zijn hierbij van harte welkom.

Op de hoogte blijven?

De gemeente zal u regelmatig over de ontwikkelingen op de hoogte houden. Daarnaast kunt u zich via onze website abonneren op de digitale nieuwsbrief Zorgzaam Lingewaard. Volgende week verschijnt er in Het GemeenteNieuws een extra special over het onderwerp Zorgzaam Lingewaard.

Locatie

Ontmoetingscentrum De Brink te Huissen, aanvang 19.30 uur.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen