Nieuwe traditie geboren in Stadje van Plezier

Het barst al van de tradities in Huissen, vooral op feestgebied. De naam Stadje van Plezier wordt niet voor niets met goed uitgedragen. Maar er kan nog wel een traditie bij. De (Koop)zondag ‘Ik hou van Holland én Huissen’, georganiseerd door winkeliers en horeca samen, bleek een groot succes. 

Natuurlijk speelde het mooie weer zondag een positieve rol. Maar het idee, de opzet en de uitvoering waren in ieder geval al prima. De (etalages van de) winkels waren veelal in rood-wit-blauw en/of oranje aangekleed, ondernemers hadden ‘Hollandse’ aanbiedingen, de horeca had Nederlandstalige (live) muziek geprogrammeerd en in de straten was een ouderwetsche braderie van maar liefst zo’n 70 kramen.

kvd5ptc4d3ex8as7kt7qdkxmj

Verder stonden er op de Markt dweilorkesten, deelden Kaasmeisjes kaas uit, ontvingen bezoekers van de Koopzondag gratis tulpen en zorgde een originele poffertjeskraam voor nog meer Nederlandse authenticiteit. Hoe Hollands wil je het hebben?

‘Huesse’ het wer wat’ 

In de horecagelegenheden volop live muziek, van complete koren tot wel 50 man die tranentrekkers of andere Nederlandstalige meezingers ten gehore brachten tot dj’s die smartlappen draaiden tot solozangers van het levenslied. En zelfs bij een aantal eetgelegenheden stonden gerechten en drankjes (o.a. Hollandse asperges en speciale aperitieven) in het teken van het thema ‘Ik hou van Holland én Huissen’. 

h3512pnply4mjgsmvtoduld9k

Het is zoals een (Huissense) bezoeker het lachend weergaf: ‘Huesse’ hèt wer wat’. Ofwel, Huissen heeft weer wat. Ja, een nieuwe traditie in het voorjaar! Gedragen door winkeliers én horeca en iedereen die Huissen een warm hart toedraagt. 

Foto: Henk van Eimeren


f6dr8lre1jclb1ks211b26bts

l37ich2ji9j6z4wgy6pmy9xb5

s9isn1vg02z8nwhnu8itbnq17

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen