Historische Kring Bemmel bestaat in mei 25 jaar

Foto:

Op 18 mei 1989 werd door een aantal enthousiaste en historisch bewuste mensen de “Historische Kring Bemmel” opgericht. De vereniging heeft tot doel om de geschiedenis van Bemmel, Haalderen en Ressen zichtbaar te maken door middel van het verzamelen van voorwerpen, boeken en tijdschriften maar vooral foto’s uit het verleden.

In het verleden heeft de Kring lezingen en tentoonstellingen gehouden om de bewoners kennis te laten maken met dit verleden aan de hand van foto’s. Inmiddels is de jaarlijkse filmavond een succes geworden.

De Historische Kring viert haar 25-jarig jubileum met het uitbrengen van een fotoboek waarin een rondwandeling door Bemmel, Haalderen en Ressen is opgenomen. Het geeft weer wat er de laatste 70 tot 80 jaar in de kerkdorpen is veranderd, geïllustreerd met foto’s van toen en nu. Om u een indruk te geven hangen in alle drie de kerkdorpen op verschillende plaatsen in etalages historische foto’s.

Het jubileumweekend van de historische kring is op 17 en 18 mei waarbij op de receptie het boek zal worden gepresenteerd. Het gehele weekend zal er een fototentoonstelling te zien zijn in het Cultureel Centrum “De Kinkel”, waar ook de receptie plaatsvindt.

1

Om in het bezit te komen van het jubileumboek kunt u intekenen. Leden betalen € 5,00 voor het boek en niet-leden € 10,00.  Men kan het boek zaterdag 17 mei na de presentatie en op zondagmiddag 18 mei tijdens de tentoonstelling tegen betaling afhalen. Het boek is te bestellen op onze website www.historischkringbemmel.nl

“Wie het verleden kent heeft de toekomst” is het gezegde. Neem daarom een kijkje op onze website. En misschien hebt u een mooi verhaal voor ons kringblad of doet u gewoon met ons mee en wordt u actief lid van onze vereniging.

Bezoek ook eens onze facebookpagina “Je bent een Bemmelnaar als….” en ‘like’ deze!

Bij de foto’s ziet u het vooroorlogse gemeentehuis, dat daarna een Spar winkel werd van de fam. Ebbers. Nu is er in gevestigd de elektronica zaak van Eltink.

Historische Kring Bemmel

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen