B06-L2000: Raad gepasseerd bij  vergunning voor JOP in Bemmel 

Foto:

Op 8 april 2014 werd de volgende aankondiging op de gemeentelijke website geplaatst: “Omgevingsvergunning realiseren jongeren ontmoetingsplek  op het Kinkelplein te Bemmel verleend”.

Deze aankondiging was voor ons het startsein om hierover direct aan de bel trekken. Hoe kon het bestaan dat de raad niet actief door het college was geïnformeerd over deze politiek en  maatschappelijk “beladen” activiteit.  De overlast veroorzaakt door de JOP in de Zilverkamp in Huissen, die in februari opgeld deed ligt ons nog vers in het geheugen.

En tot heden is de gemeente er nog niet in geslaagd om deze structurele overlast door de JOP te Huissen, voor de omwonenden te beteugelen. 

Kanaal 13 interviewde in februari 2014 bewoners van de wijk Zilverkamp over hun JOP

Het antwoord op de vraag waarom de gemeenteraad niet was ingelicht over het verlenen van de omgevingsvergunning kwam per kerende post.  De ODRA,  verantwoordelijk voor het afgeven van de omgevingsvergunning namens het college, had in deze gebruik gemaakt van de zo geheten kruimelgevallenregeling in de wet.

Wij vragen ons vertwijfeld af hoe het kan bestaan, gezien de grote maatschappelijk importantie van een JOP op zijn omgeving, de plaatsing af te doen als een “kruimelgeval”. 

Politiek van belang is dat wij vinden dat de raad hierdoor ten onrechte buitenspel is gezet. Wij willen dan ook opheldering van het college en een raadsuitspraak over de plaatsing van een JOP op het Kinkelplein te Bemmel, pal naast het gemeentehuis en vlakbij het multifunctioneel centrum de Kinkel. De fractie zal daartoe verzoeken het punt te agenderen voor de raadsvergadering op 24 april 2014. 

Foto: JOP op Zilverkamp Huissen

Fractie B06-L2000


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen