Goede start collectief bespaarplan Slim Lingewaard

Foto:

Samen sta je sterk. Dat beseft men zich ook in de gemeente Lingewaard. Door het samen (en) slim inkopen van onder andere energiebesparende middelen, besparen buurtbewoners flink op hun uitgaven en wordt hun woning energiezuiniger. Bemmel Centrum, de eerste wijk, heeft al definitieve leveranciers geselecteerd en ook is er interesse vanuit andere wijken. Daarom vindt er donderdag 24 april vanaf 20.00 uur een informatieavond plaats in ‘De Tabaksschuur’, Kinkelenburglaan 6a in Bemmel. Alle inwoners van de gemeente Lingewaard zijn van harte welkom.

Na onder andere ’s-Hertogenbosch en Deventer, start Lingewaard met het succesvolle project dat als doel heeft haar inwoners samen producten en/of diensten in te laten kopen. Denk aan zonnepanelen en -boilers, hr-ketels en gevel-, glas – en vloerisolatie. Ook streekproducten en wijn zijn mogelijk. 

Zo is in het verleden bewezen dat men wel 35% kan besparen wanneer een product of dienst samen met 25 anderen wordt aangeschaft. Het initiatief bevordert bovendien de zelfredzaamheid en versterkt de sociale cohesie in de wijken.

Om de inwoners van de gemeente Lingewaard zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werkt Slim Lingewaard nauw samen met burgerinitiatief Lingewaard Energie. De gemeente Lingewaard ondersteunt dit energiebesparende project. 

Eerste stappen



De eerste belangrijke stappen zijn gezet: de definitieve leveranciers voor de wijk Bemmel Centrum zijn bekend! Ook is gebleken dat er in verschillende andere wijken vraag is naar het gezamenlijk inkopen van energiebesparende middelen. Enthousiaste bewoners van die wijken vormen binnenkort inkoopteams, vragen offertes op en selecteren met Lingewaard Energie de meest geschikte leveranciers.

De bedrijven die door de inkoopteams uit de wijk Bemmel Centrum zijn gekozen, lichten tijdens de informatieavond op 24 april hun producten/diensten toe en beantwoorden de vragen. Geïnteresseerde aanwezigen kunnen vervolgens een vrijblijvende, persoonlijke offerte opvragen en profiteren van groeps- en kwantumkortingen.


Slim Lingewaard

Slim Lingewaard organiseert de collectieve inkoopacties. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Lingewaard Energie en de gemeente Lingewaard. Er is speciaal voor bewoners een coach beschikbaar die al eerder vergelijkbare projecten heeft opgezet. 

Lingewaard Energie

Lingewaard Energie is een lokale energiecoöperatie die is opgericht voor en door inwoners van de gemeente Lingewaard. De energiecoaches van Lingewaard Energie checken, indien gewenst, de woning en adviseren de belangstellende bij het maken van de juiste keuzes voor besparende maatregelen. 

Gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard hecht veel waarde aan energiebesparing. Ze stelt tijdens de informatieavond een aantal handzame Wattchers beschikbaar, die direct inzicht geven in het energieverbruik van alle apparaten in huis. Ook stimuleert ze haar inwoners door maximaal € 750, – subsidie te vertrekken voor het isoleren van woningen die gebouwd zijn voor 1980. 

Meer informatie

Martien Niels, 06 3863 11 27, [email protected] Zie ook www.slimlingewaard.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen