Woensdag 23 juli dag van nationale rouw

Foto:

Premier Mark Rutte heeft woensdag 23 juli uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Op overheidsgebouwen in het hele land zal de vlag halfstok worden gehangen. Woensdag rond 16.00 komen twee militaire vliegtuigen aan met de eerste 50 lijkkisten van de rampvlucht MH17 op vliegbasis Eindhoven. Er wordt dan landelijk 1 minuut stilte in acht genomen. Dat maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag bekend.

Bij de aankomst van het vliegtuig met lichamen zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn. Daarnaast zijn ook Rutte en vice-premier Lodewijk Asscher en vertegenwoordigers van andere landen die slachtoffers te betreuren hebben aanwezig.

Deelname aan de nationale dag van rouw is niet verplicht. Winkels mogen gewoon geopend zijn en in het land kan door organisatoren van herdenkingen zelf worden bekeken hoe wordt omgegaan met de rouw.

Huissen

Op de Markt in Huissen hangt de vlag halfstok. Ondernemersvereniging Huissen verzoekt de winkeliers en publiek om om 16.00 uur 1 minuut stil te zijn en daar waar mogelijk om klokslag 16.00 uur voor de winkel een eerbetoon aan de slachtoffers te brengen.

Op die manier ontstaat er een indrukwekkend lint vanaf de Helmichstraat via de Vierakkerstraat, de Markt en de Langestraat naar de Arnhemsepoort.

1

Zie ook: Lingewaard opent condoleanceregister voor slachtoffers vliegtuigramp

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen