Onbestendiger 

Foto:

Het zonnige en warme zomerweer brokkelt de komende dagen geleidelijk af. Vanochtend was het nog vrij zonnig, maar vanmiddag ontstaan steeds meer stapelwolken en in de zuidoostelijke helft van het land stijgt de kans op een lokale onweersbui. Morgen en in het weekend is de buienkans groot en dalen de maxima naar een niveau van 20-25 graden volgens weeronline.

Het weer in Nederland is continu aan verandering onderhevig. Een paar warme zomerse dagen worden moeiteloos afgewisseld met buien en lagere temperaturen. De komende dagen neemt de buienkans toe en krijgen we met meer bewolking te maken. Na het weekend normaliseert de temperatuur.

Vanmiddag ontstaan steeds meer stapelwolken, die later vanmiddag en vanavond uit kunnen groeien tot enkele lokale onweersbuien. De kans op buien is het grootst in de zuidoostelijke helft van het land. Het wordt maximaal 25 graden op de Wadden tot lokaal 28 in het zuidoosten. Daarbij waait een matige, in het Waddengebied vrij krachtige, noordoostenwind.

Vrijdag is het half tot lokaal zwaar bewolkt. In het noorden van het land regent het van tijd tot tijd en het zuiden krijgt in de loop van de dag met (onweers)buien te maken. De temperatuur moet ten opzichte van de voorgaande dagen een stap terug. Op plekken waar de zon een groot deel van de dag schuil gaat achter bewolking wordt het 20 tot maximaal 22 graden. Zonnige perioden kunnen het kwik opstuwen tot maximaal 25 graden.

In het weekend moeten we met buien rekening houden. Verder wisselen wolken en zon elkaar af. De temperatuur blijft rond zomerse waarden schommelen.

Na het weekend is de verwachting onzeker. Waarschijnlijk levert de temperatuur een aantal graden in en komt rond normaal te liggen. Het weerbeeld is wisselvallig met af en toe een paar buien maar ook redelijk wat zonneschijn.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen