Het Ontmoetingscafé voor Mantelzorgers

Foto:

Op dinsdag 9 september bent u weer van harte welkom in Het Ontmoetingscafé. Met als thema deze keer: ‘Kleinkinderen en een grootouder met dementie’.

Wanneer u in uw familie te maken krijgt met dementie roept dit vaak veel emoties op. Ook de kleinkinderen vangen signalen op dat er iets aan de hand is. De aandacht van opa/oma die er voorheen was veranderd. Kinderen merken ook dat hun ouders minder tijd hebben of geraakt zijn door de zorg voor hun (schoon)ouders. Het is daarom belangrijk open en duidelijk met de kinderen te praten over dementie en wat dit voor hen betekent.
In dit Ontmoetingscafé gaan we met u in gesprek over het betrekken van de kleinkinderen bij een grootouder met dementie: Hoe vertel je wat er aan de hand is? Hoe ga je ermee om? Wat is het belang van het contact? 
Op het programma staat een interview met een kleinkind. We nodigen u ook uit uw (klein)kinderen mee te nemen, als zij oud genoeg zijn om hierover mee te praten.
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Verpleeghuis de Lingehof, Betuweland (Zorg, Welzijn, Wonen) en huisartsenpraktijk de Teselaar. 
Locatie
Grand Café Verpleeghuis de Lingehof
Gouden Appel 122 Bemmel
Tijd
19.30 uur tot 21.00 uur
Aanmelden kan via ParticipatiePunt bij u in de buurt en SWL Meldpunt.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen