Kunnen wij ook op vakantie?

Foto:

Twee jaar geleden heeft mijn man een beroerte gehad en we hebben een paar zware jaren achter de rug van revalideren en weer zoveel mogelijk proberen te herstellen. Ook een verbouwing van ons huis werd noodzakelijk om mijn man weer lekker thuis te kunnen laten wonen. Nu hebben we beiden de wens om nog eens fijn er tussen uit te kunnen naar ergens in Europa,waar het lekker warm is. Maar is dat nog wel mogelijk en hoe regel je zoiets? Ik doe nu het meeste van de zorg, maar het lijkt mij juist wel prettig om dat in de vakantie even niet te hoeven doen.

Antwoord

Er zijn in Nederland diverse organisaties die reizen aanbieden voor mensen met een beperking en een zorgvraag. Er bestaat een organisatie die De Blauwe Gids heeft met ideeën en tips voor een onbezorgde vakantie voor mensen met een beperking

Bent u op zoek naar een aangepaste vakantie? De Blauwe gids helpt u de juiste keuze te maken uit het brede aanbod! In de Blauwe gids vindt u 100 pagina’s A4 vakantieplezier met:

  • reisorganisaties gespecialiseerd in aangepaste vakanties
  • aangepaste accommodaties in binnen- en buitenland
  • leuke reistips en reisverhalen van mensen met een beperking

En verder uitgebreide informatie over:

  • vrijwilligers die de aangepaste reizen mogelijk maken, financiën (inclusief persoonsgebonden budget),
  • verzekeringen en toegankelijkheid van accommodaties

De Blauwe Gids is een uitgave van de NBAV, de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties. De NBAV-leden organiseren individuele reizen, groepsreizen of vakanties in aangepaste accommodaties. Toegankelijkheid, rolstoelgeschiktheid, verzorging en verpleging zijn bij de leden van de NBAV perfect geregeld.

De NBAV hanteert een eigen keurmerk, dat de door de vereniging nagestreefde hoge kwaliteit garandeert. U kunt heerlijk en onbezorgd genieten.

(aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen