Geert Wissing Koninklijk onderscheiden

DOORNENBURG – Op maandag 22 september is Geert Wissing koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Schuurmans-Wijdeven reikte de versierselen aan hem uit tijdens het jaarlijkse schuttersfeest op Kasteel Doornenburg.

Geert Wissing is ruim 40 jaar lid van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Sinds 1990 is hij bestuurslid van de vereniging en de laatste 12 jaar als penningmeester. 

Onder zijn leiding voert de schutterij een financieel gezond beleid. Vanuit dien hoofde was hij ook nauw betrokken bij de voorbereidingen van de uitbreiding en renovatie van het historisch schuttersgebouw. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat de benodigde financiën zijn verkregen.

Als bestuurslid werkt hij in diverse organisatiecommissies voor schuttersconcoursen zoals de Federatie Schuttersdag in 2002, de Kringdag in 2008 en het Landjuweel in 2012. Voorts was hij betrokken bij de opzet van het eerste Lingewaards Koningschieten in 2005 dat sindsdien elke drie jaar wordt gehouden. 

Geert Wissing is ruim 50 jaar lid van Voetbalvereniging GVA. Binnen deze verenging was hij tussen 1972 en 1986 penningmeester. Sindsdien is hij als vrijwilliger zeer actief voor de club. Ook voor de plaatselijke carnavalsvereniging zet hij zich in. Het is voor hem onmogelijk om nee te zeggen en daar waar hij op een of andere manier een helpende hand kan toesteken zal hij dat niet laten.

Zo is hij een van de stuwende krachten achter de Doornenburgse buurtvereniging Tussen “Rien en Linge”. Voor al deze verdiensten is Geert Wissing benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Foto:…

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen