Ook kunst staat centraal tijdens het kerstmarkt weekend in Bemmel

Foto:

BEMMEL – Tijdens het kerstmarkt weekend in Bemmel op 13 en 14 december staan naast de traditionele kramen en Proef Bemmel op 14 december twee kunstevenementen centraal.

Kunst in kasteel de Kinkelenburg

Marjo Wiltingh en Eelco van Iersel nodigen u zaterdag 13 december én zondag 14 december van harte uit voor de kunstexpositie in Kasteel de Kinkelenburg in Bemmel. Het kasteel is van 11.00 – 18.00 uur opengesteld voor het publiek.

Twaalf nationale kunstenaars zijn geselecteerd voor deze expositie. Hierbij is gekeken naar kwaliteit, zeggingskracht en verscheidenheid. De getoonde collectie bestaat uit verschillende disciplines. Naast schilderijen, fotografie en sieraden vindt u sculpturen in diverse materialen en technieken: o.a. keramiek, glas en brons. 

De deelnemende kunstenaars zijn: Arthur Meijer (terracotta), Gerard Kessels (hout), Marjo Wiltingh (sculpturen), Noortje Meijerink (keramiek), Thea van de Heuvel (fotografie), Lilian Steenhuisen (brons), Lies Arnold Aerts (brons), Eelko van Iersel (schilderijen), Marijke Eken (vilt), Marijke Verhoeven (sieraden), Marlous Arnold (sieraden) en Jan Rooding (keramiek).

Op zaterdag 13 december wordt de expositie om 15.00 uur feestelijk geopend met een welkomsttoespraak door burgemeester Schuurmans. Tevens kunt u genieten van muzikaal duo Linear Live. U bent van harte welkom!

Locatie: Kinkelenburglaan 1 6681 BJ, Bemmel

U vindt meer informatie over de expositie en de deelnemende kunstenaars op de website: www.expo-kinkelenburg.nl

Kunst in het voormalige pand van ABN-AMRO aan de Dorpsstraat 

“Kunst aan Huis” bestaande uit 16 Bemmelse kunstenaars, die tot voor kort een galerie bemande bij de ingang van de winkelpassage, heeft een nieuw onderkomen gevonden in het voormalige pand van de ABN-AMRO aan de Dorpsstraat.

Naast de bekende Bemmelse kunstenaars die hun werk laten zien, zal er iedere twee maanden een gastkunstenaar exposeren. Monique Schep uit Zeist bijt de spits af en zal haar schilderijen (acryl, etsen, gemengde technieken) in de galerie laten zien.

De heropening  van deze galerie,  die ook na de kerstmarkt iedere vrijdag en zaterdag geopend is, zal plaatsvinden op vrijdag 12 december om 16.00 uur door Bas Bruining, Manager Vestigingen van de Rabobank. De Rabobank heeft namelijk het pand voor een langere periode ter beschikking gesteld aan “Kunst aan Huis”.

Tijdens de kerstmarkt is de galerie geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen