Helpt u mee de rabatten in De Ward te behouden?

Foto: Stichting Lingewaard Natuurlijk

BEMMEL – Lingewaard Natuurlijk nodigt iedereen uit om met de snoeischaar in de hand te komen helpen op de landelijke doe dag van het Oranjefonds zaterdag 21 maart van 9.00 – 16.00 uur. Mocht u minder tijd hebben, ook goed elke uurtje hulp is welkom.

De opschot van wilgen op de rabatten van het wielenpark de Ward moet nodig verwijdert worden om de rabatten te kunnen behouden. Dit is ook noodzakelijk om de aanplant die 6 jaar geleden op de boomplantdag door schoolkinderen is gedaan een kans te geven tot ontplooiing te komen. De aanplant betreft diverse wilgensoorten, Essen en Elzen boompjes.

De wilgenaanplant wordt zodanig gesnoeid dat er mooie lage knotboompje kunnen ontstaan. Niet alleen mooi voor het fraaie cultuurlandschap in het wielenpark De Ward maar ook om met het wilgensnoeihout allerlei mandjes etc. te kunnen vlechten.

Het startpunt is De Veldschuur waar u met koffie en thee ontvangen wordt. Zorg wel voor gepaste kleding en schoeisel of laarzen en als mogelijk een snoeischaar en houtzaagje.

Doe mee aan deze nuttige, gezellige en gezonde activiteit en geef u op voor zaterdag 14 maart a.s. via de website van Nldoet en wel via

http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=7258

Of via een mailtje naar Cor van Dalen, [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen