Westerstorm verwacht

Foto: @gelderland_nws

Een stormdepressie trekt vanochtend over de Noordzee en veroorzaakt veel wind en regen. In de loop van de ochtend komt aan de kust een stormwind te staan, windkracht 9. Boven land is kans op zware windstoten en is het dus oppassen in het verkeer!

Vanochtend trekken regenbuien over het land en waait het al flink. Er staat een krachtige tot harde westenwind. Aan zee is de wind al stormachtig. Daarbij komen zware windstoten voor.

Vanmiddag zijn er afwisselend buien en zonnige momenten. Vooral de eerste uren van de middag staat er veel wind. Mogelijk bereikt de westenwind dan op de Wadden 10 Beaufort, ofwel is sprake van een zware storm. Er komen (zeer) zware windstoten voor, vooral bij buien. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden.

Vanavond blijft het buiig weer. De stevige windpiek van vanmiddag is voorbij, maar het blijft behoorlijk waaien. Er staat nog een krachtige en aan zee stormachtige westenwind. Ook is nog kans op zware windstoten.

Vannacht trekken nog geregeld buien over het land en neemt de wind in kracht af. Er stroomt aanmerkelijk koudere lucht het land in en het kan afkoelen tot een graad of 3.

Morgen is het kil en buiig weer. Er stroomt vanuit het noordwesten koude lucht het land in en regelmatig komen buien voor. Bij de buien is kans op onweer, hagel en mogelijk wat natte sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 8 graden, maar door de krachtige en aan zee harde westen- tot noordwestenwind voelt het veel kouder aan: de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt.

Het blijft ook morgenavond nat en koud weer. In de nacht volgt flink wat regen en kan het afkoelen naar 2 tot 4 graden.

Donderdag is het vooral in het zuiden bewolkt en is kans op een regenbui. In de rest van het land zijn er zonnige perioden en is het overwegend droog. Er waait overdag nog een vrij stevige noordwestenwind en het wordt een graad of 8.

Vrijdag wordt de passage van een frontale storing verwacht en is het bewolkt en regenachtig. Het wordt, bij een nog steeds prominent in het weerbeeld aanwezige wind, een graad of 9.

Tijdens het paasweekend zorgt een hogedrukgebied voor vrij rustig weer. De neerslagkansen zijn klein, maar of we de zon veel gaan zien is nog behoorlijk onzeker. Mogelijk verlopen de paasdagen grijs. Het wordt een graad of 10. Met wat meer zon kan het 12 of 13 graden worden.

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen