Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft cheque aan Sinterklaaspret

Foto: SW Lingewaard

LINGEWAARD – In het schooljaar 2014-2015 hebben bijna 800 kinderen deelgenomen aan Sjors Sportief en Creatief, het sport- en cultuurkennismakingsproject in gemeente Lingewaard. Bijna alle introductielessen zijn gratis waardoor kinderen op een laagdrempelige manier de kans krijgen een kijkje te nemen bij de sport- of cultuuraanbieder waar zij nieuwsgierig naar zijn. Deze formule geeft kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen.

Omdat niet alle workshops gratis aangeboden kunnen worden, is er soms een bijdrage aan de kinderen gevraagd. Een deel van deze bijdrage gaat naar de vereniging/aanbieder, een ander deel naar een goed doel uit Lingewaard. Net als vorig jaar heeft Stichting Welzijn Lingewaard besloten om Sinterklaaspret als het goede doel uit te kiezen.

Sinterklaaspret

De Stichting Sinterklaaspret vindt dat de Sint er is voor ieder kind. Ook voor kinderen van wie de ouders geen geld hebben. Het kan niet zo zijn dat Sinterklaas deze kinderen overslaat. De Stichting zet zich dan ook in om ook deze kinderen in de cadeaugids van de Sint te laten snuffelen en een cadeau te laten uitzoeken.

Dankzij de deelnemers van Sjors Sportief en Creatief mocht Paul Benders namens stichting Sinterklaaspret een cheque van € 95,50 in ontvangst nemen.

Sjors Sportief en Creatief is een samenwerkingsverband tussen Stichting Welzijn Lingewaard, Gemeente Lingewaard, Sportstimulering Nederland, basisscholen en sport- en cultuurorganisaties van gemeente Lingewaard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen