MGZ daagt gemeenschap uit bij te dragen

Foto: Stichting Kerk Bemmel

BEMMEL – De theaterkerk in Bemmel krijgt € 350.000 subsidie van de Stichting Maatschappelijke Gezondheidszorg Bemmel (MGZ). Enkele weken geleden kreeg de theaterkerk al € 300.000 van Bemmel en Haalderen Stichting.

Stichting MGZ stelt echter meer geld in het vooruitzicht.  “Maar dan moet de gemeenschap laten zien dat ze de kerk steunt“, zegt Anton Bouwmeister, voorzitter van de stichting MGZ. “Als de inwoners gezamenlijk € 150.000 doneren, verdubbelen we dat bedrag. Dan komt er dus van ons nog eens € 150.000 bij”.

Stichting MGZ vindt het kerkproject van groot belang voor heel Lingewaard. “De theaterkerk komt ten goede aan de hele gemeenschap. En het is ook nog eens een echt burgerinitiatief, het komt uit de mensen zelf zonder financiële steun van de gemeente. Daarom hebben we subsidie beschikbaar gesteld”, aldus Bouwmeister.

Ook Ingrid Sluiter reageert verheugd. Haar vader schonk via stichting Mi Corazon eind vorig jaar al 1 miljoen euro. Daarmee kreeg het plan vleugels. “Helaas kan mijn vader dit niet meer mee maken, maar wij vinden deze steun geweldig”.

Namens de Bemmel en Haalderen Stichting reageert voorzitter Henk de Ruijter opgetogen. “Geweldig dat de kerk met zo’n mooi plan behouden blijft. Een kerk die ooit met geld van de gemeenschap is gebouwd. En die € 150.000 extra verdienen via crowdfunding moet gewoon lukken. Ik weet zeker dat we dit in onze gemeenschap voor elkaar krijgen”.

De stichting Kerk Bemmel is erg blij met alle bijdragen. Daarmee is dan meer dan 90% van het eindbedrag binnen.

“Het draagvlak is ook heel groot”, reageert voorzitter Misjà Heinink. “ Via crowdfunding hebben particulieren en ondernemers al € 90.000 gedoneerd. Die € 150.000 gaan we halen. Daar gaan we ons best voor doen! Ik roep iedereen op nu alvast naar onze website te gaan: www.kerkbemmel.nl.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen