Buiten gamen voor kinderen!

De app ‘Los in ’t Bos’ stimuleert kinderen om te gamen én naar buiten te gaan. Deze educatieve app is geschikt voor basisschoolkinderen van groep 6 t/m 8. De wijze waarop de app gebruik maakt van de leefomgeving is uniek.  Kinderen worden gestimuleerd door de bijzondere combinatie van nieuwe media en bewegen in de natuur, iets dat tot nu toe meer dan tegenstrijdig leek!

De app ‘Los in ’t Bos’ is bedacht door Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer, Stichting NatuurWijs en Aglia. Het is een game die buiten gespeeld word op smartphone of tablet.

De app maakt gebruik van Augmented Reality en zet een virtuele laag bovenop de werkelijkheid. Je ziet dus op je scherm waar je buiten bent en tegelijkertijd verschijnt ook een spannende educatieve game. Deze heeft als doel om Nederland bomenrijker te maken door het planten van virtuele bomen!

Dit doe je door gebruik te maken van ALLE  zintuigen en het is bewezen dat contact met en bewegen in de natuur juist de gezondheid bevordert.

De game kan overal buiten gespeeld worden: in het bos, het park, de tuin of op een schoolplein. Kinderen gaan dus van in-huis-spelen naar buiten gamen. Ze worden aangezet tot bewegen en ze leren op een speelse manier over het belang van bomen en dieren!

Deze app is te downloaden in de Google Play Store en in de App Store.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen