Subsidie voor innovatieve ideeën voor land- en tuinbouw

Foto: Provincie Gelderland

Ook dit jaar is het mogelijk om subsidie (POP3) aan te vragen voor vernieuwende ideeën in de land- en tuinbouw. Dat kan van 12 juni tot en met 7 augustus 2017 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Samenwerken en kennisdelen onmisbaar in agrarische sector

Kennisdelen en samenwerken zijn onmisbaar voor agrarische bedrijven van nu. Innovaties zijn nodig voor een economisch gezonde en duurzame landbouw. Hierbij letten we op milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Verbeteren van duurzaamheid van voedselketen, landbouwsector of platteland

Ondernemers, ontwerpers en andere partijen kunnen met deze POP3-subsidie nieuwe concepten ontwikkelen die boven het individuele bedrijfsbelang uitstijgen. Het gaat daarbij om het structureel verbeteren van de duurzaamheid van de voedselketen, een landbouwsector of een plattelandsregio. Daarnaast is subsidie beschikbaar voor het opschalen of praktijkrijp maken van nieuwe concepten. Deze subsidie is bedoeld voor samenwerkingsverbanden.

Inspiratiebijeenkomst ‘Cross-over’ over gezonde en duurzame landbouw

Op 11 april is van 19 tot 22 uur de inspiratiebijeenkomst ‘Cross-over’. Deze avond staat in het teken van inspiratie en verbinding. Heeft u een innovatief idee voor een gezonde en duurzame landbouw? En wilt u dit idee graag delen met anderen en u laten inspireren? Kom dan naar de inspiratiebijeenkomst ‘cross-over’. Wij denken aan cross-overs van agro-business met milieutechnologie, energietransitie, creatieve- en ICT-sector. Aanmelden kan tot en met dinsdagavond 4 april 2017.
Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3)

Europa stelt via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) subsidie beschikbaar aan agrariërs, overheden en bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden van agrarische bedrijven en kennisinstellingen. De subsidie is bedoeld voor projecten die bijdragen aan innovatie en het duurzamer maken van het platteland.

Bron: Provincie Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen