Honderdste aanvraag toekomstbestendig wonen lening

Foto: Gemeente Lingewaard

Eind 2020 kwam de 100e aanvraag voor een toekomstbestendig wonen lening binnen bij de gemeente. Deze lening bestaat sinds maart 2020.

Woningeigenaren in Lingewaard kunnen deze lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Maar ook voor aanpassingen aan de woning om langer thuis te kunnen blijven wonen. Op dit moment hebben tientallen eigenaren hun woning duurzamer gemaakt door de toekomstbestendig wonen lening. Bijvoorbeeld door hun woning te isoleren, thermostaatkranen aan te schaffen of zonnepanelen te plaatsen.

Voorbereiden op de toekomst

De familie Ruzette plaatste dankzij de lening zonnepanelen op hun woning in Loovelden Huissen. Hiermee waren zij de 70e wooneigenaren die de lening kregen. “Wij wilden na de verbouwing ook investeren in zonnepanelen. Het opwekken van zonne-energie voelt erg goed. Hierdoor hebben we het gevoel weer een stukje beter op de toekomst voorbereid te zijn.” Een goede voorbereiding is volgens de familie het halve werk. “Laat je van verschillende kanten informeren. Zo kun je een goede keuze maken die bij jouw situatie past. Neem hiervoor de tijd en neem niet te snel een beslissing.”

Meer inwoners de mogelijkheid geven

Aart Slob is wethouder duurzaamheid en blij met het aantal aanvragen voor de lening. “Het laat zien dat inwoners van Lingewaard het belangrijk vinden om te investeren in duurzaamheid. De toekomstbestendig wonen lening biedt veel meer inwoners de kans om dit te doen. Niet alleen om energie te besparen, maar ook om aanpassingen in hun woning te doen. Zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.” Meer weten over de toekomstbestendig wonen lening? Lees over de  toekomstbestendigwonenlening of laat u informeren door het Energieloket Lingewaard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen