Inloop tijdelijke units Oekraïense vluchtelingen Gendt op vrijdag 24 maart

Foto: Gemeente Lingewaard

De tijdelijke opvanglocatie voor tachtig Oekraïense vluchtelingen aan de Kruisstraat in Gendt is bijna klaar. De eerste Oekraïners worden in de week van 27 maart verwacht.

Voor het zover is, organiseert de gemeente een inloop, om omwonenden en andere betrokkenen de gelegenheid te bieden de locatie te bezoeken. Je bent welkom op vrijdag 24 maart tussen 16.45 en 18.15 uur. Ingang Kruisstraat 18-20 (via oprit voormalige sportschool).

Plaatsing tijdelijke units

In februari is er hard gewerkt om het terrein geschikt te maken voor tijdelijke bewoning. De aannemer heeft water-,  elektriciteit en riolering aangelegd. Verder is er tijdelijke verharding aangebracht om de woonunits te kunnen plaatsen. Begin maart zijn de woonunits geplaatst. De omwonenden hebben al een persoonlijke uitnodiging ontvangen om eerst uit om een kijkje te komen nemen.

Extra woningen voor inwoners Lingewaard

In Lingewaard zijn meer mensen op zoek naar een woning. Het college begrijpt ook hun vragen en zorgen. En wil ook dat zij woonruimte kunnen vinden in onze gemeente. Daarom neemt het college meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen op in bestaande plannen. Daarnaast komen er 150 tijdelijke huurwoningen voor starters, senioren en statushouders. Met deze plannen wil het college zorgen voor meer woonruimte voor verschillende groepen. Hiermee start de gemeente in 2023.

Voor meer informatie zie Opvang Oekraïners Kruisstraat Gendt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen