Retro-Toertocht ‘Über die Grenze!’ vanuit Huissen

HUISSEN – Liefhebbers van oude stalen rossen en wollen wielertruien kunnen op 31 augustus hun hart ophalen, want dan wordt de eerste Retro-Toertocht voor oude stalen race- en sportfietsen van Huissen verreden.

Het verzamelen en restaureren van oude racefietsen is de laatste jaren erg populair evenals het deelnemen aan Retro toertochten en wedstrijden. Een van de grootste toertochten in de BeNeLux is de RetroRonde van Vlaanderen met de start in Oudenaarde die afgelopen jaar alweer zijn achtste editie beleefde.

Enkele initiatiefnemers van de toertocht in Huissen, Henk Janssen en Willie Welles besmet met dit retrovirus, zijn al enkele jaren trotse bezitters van enkele prachtige oude stalen racefietsen en rijden als het even kan met diverse Retro toertochten mee in België en Nederland.

ca23wzb8i9mfnfp99hrgq4q10

Zo zal de Retro-Tocht Über die Grenze’ gezamenlijk worden verreden, is zeventig kilometer lang en gaat via het Looveer over dijkjes en binnenwegen richting Elten in Duitsland en ‘s-Heerenberg, waarbij verrassende leuke plekjes worden aangedaan.

“Ben je in het bezit van een oude stalen ros met buis commandeurs, wollen wielertrui en/of outfit? Meld je dan aan. Voor meer info ga naar www.facebook.com/uberdiegrenze waar je ook foto’s vindt, of stuur een mailtje naar [email protected].

De start van het kleurrijk geheel is om 10:00 uur bij café Het Moment in het centrum van Huissen en wordt omlijst met wat oude auto’s en de deelname is gratis.

De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door: Fietsspecialist Profile-Ouwerling, Loonbedrijf Knuiman, VDL Netwerken, De Kaasshop en Hermsen Groenten- en Fruitspeciaalzaak uit Huissen.

mwazmh73h7ugvahu9fclspjrd

Foto’s facebookpagina Uber die Grenze.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen