Stal de Groningers heeft dinsdag de Buitenzorg kortebaandraverij Bemmel gedomineerd

Foto: Kortevaandraverij Bemmel

Stal de Groningers heeft dinsdag, 16 augustus, de Buitenzorg kortebaandraverij Bemmel gedomineerd. Op de Teselaar eindigden de paarden van eigenaar Michel Roggen op de plekken één, twee en drie.

Kampioenspikeur Rick Wester reed Candy Blue Chip naar de bloemen. Archange de Jiel (Demi Veenstra) en Panic Launcher (Mats Wester) completeerden het podium.

Verassend

Dat Candy Blue Chip namens Stal de Groningers naar de bloemen draafde, was enigszins verrassend. De merrie won onaangevochten tijdens haar debuut in Egmond aan den Hoef, maar gaf vervolgens drie keer op rij niet thuis. Epoque, de tweede deelnemer van pikeur Rick Wester, leek juist namens de succesvolle stal het paard in vorm en startte daarom als de favoriet. De koers verliep echter anders. Epoque werd tijdens de tweede omloop verrassend uitgeschakeld door Jannie van Tim en Ruud Pools, die uiteindelijk na bijloting als vierde finishte.

Ereronde

Kortebaandraverij
Finale

Candy Blue Chip hervond juist haar vorm en stootte zonder ook maar één rit te verliezen door naar de halve finale. Daarin wachtte haar snelle stalgenoot Panic Launcher met leerlingkampioen Mats Wester op de sulky, maar ook die combinatie had geen schijn van kans. Archange de Jiel zette vervolgens tijdens de eindstrijd Candy Blue Chip flink onder druk door na de start een ruime voorsprong te nemen, maar de vijfjarige merrie wist de rit alsnog knap naar zich toe te trekken. Demi Veenstra zette daarna tijdens de tweede finalerit alles op alles, maar nam te veel risico en ging te vroeg van start. Zo kon Candy Blue Chip aan een vervroegde ereronde beginnen over de Teselaar.

Vierde overwinning van het seizoen

Voor Rick Wester was het zijn vierde overwinning van het seizoen. Eerder won de regerend kortebaankampioen met Panic Launcher in Venhuizen, met Candy Blue Chip in Egmond aan den Hoef en met Epoque in Voorschoten. In de strijd om de ‘Gouden Helm’, de prijs voor de beste pikeur van het seizoen, verkleinde Wester zijn achterstand op koploper en jongere broer Mats Wester tot twee punten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen