Historische overwinning voor Nederlands Bandy vrouwenteam

Gisteren, 23 maart, behaalde het Nederlandse vrouwen Bandyteam tijdens hun eerst officiële WK interland in Zweden een historische overwinning. De Bandy vrouwen wonnen van Estland met 4-2. Het team, met daarin Leanne van de Wielen uit Bemmel, bestaat verder grotendeels uit Nijmeegse vrouwen.

Hieronder een kort verslag van de wedstrijd. Het volledige verslag is te lezen op de site van de Bandyvereniging.

Doelpunten

23 maart was de historische dag dat er voor het eerst een Nederlands vrouwen bandyteam een officiële WK interland speelde op groot ijs. Na een bespreking en warming up waren de zenuwen hoog opgelopen en dat was in de eerste minuten van de wedstrijd goed te merken.

Nadat een doelpunt van Nederland was afgekeurd, waren ze over het dode punt heen en ze stuurden Estland van het kastje naar de muur. Een doelpunt kon niet uitblijven.

Uiteindelijk scoorde Britt het eerste Nederlandse doelpunt. Vlak voor rust kreeg de beste speelster van Estland, Amanda Andreasson, het op de heupen en scoorde twee maal achter elkaar, waardoor we ineens volslagen onverdiend achter stonden.

Belaagd door handtekeningenjagers

Op slag van rust wist Hanne de stand echter gelijk te trekken. In de tweede helft was er maar één ploeg die bandy speelde en dat was Nederland. Estland moest terug en Hanne wist haar tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren. Omdat we vervolgens talloze kansen wisten te missen, bleef het tot het eind spannend. In de laatste minuut wist Hanne echter haar derde doelpunt te maken en de eindstand te bepalen op een dik verdiende 4-2. Na deze historische wedstrijd werden de vrouwen belaagd door supporters uit verschillende landen. De jeugd uit Zweden wilde van iedereen een handtekening. Op naar de volgende wedstrijd.

Volg het Nederlandse Bandy vrouwenteam ook op Instagram via de volgende link: nlwomensbandy