Inge Kregting uit Gendt maakt vliegende start met online bloemenwinkel Floriosa

Foto: Floriosa

Partnercontent – Inge Kregting is afkomstig uit een tuindersfamilie. Ze groeide op tussen het groen, op de potplantenkwekerij van haar ouders. Nu floreert ze als eigenaresse van online bloemenwinkel Floriosa.

Toen Inge Kregting na het voortgezet onderwijs een beroepskeuze moest maken, twijfelde ze tussen stylist of bloemschikken. ‘’Ik wilde kijken wat ik leuker vond en besloot daarom een week mee te draaien bij een plaatselijke bloemist, om kennis te maken met het mooie vak.’’ Na die week was haar keuze snel gemaakt. ‘’Ik wilde graag een studie volgen in de bloemsierkunst op de groene school in Velp: Aeres (voorheen Groenhorst College).’’

Webshop

Na afronden van haar opleiding kreeg Inge steeds meer zin in het starten van een eigen onderneming. “Ik had heel veel geleerd en gezien tijdens mijn stages en werk en wilde mijn eigen ideeën uitwerken. Ik heb onderzoek gedaan in de Gemeente Lingewaard, regio Elst en Nijmegen-Noord en ontdekte dat er hier maar enkele andere bloemisten zijn met een eigen website met een webshop. Dat was voor mij een goede uitgangspositie en dus begon ik met een online bloemenverkoop.”

Dat was in oktober 2020. Sindsdien kent haar bedrijf een vliegende start en Inge geniet met volle teugen van haar bedrijf en het ondernemerschap . “Ik vind het ontzettend leuk om van A tot Z alles in eigen hand te hebben. Ik ga zelf elke dag met mijn bedrijfswagen naar de bloemenveiling in Ede, om bloemen in te kopen, om daarna al het bloemwerk te maken en uiteindelijk ook te bezorgen bij de mensen thuis.’’

Tekst gaat verder onder de foto.

Inge Kregting

Gloriosa

Inge Kregting noemde haar bedrijf naar haar lievelingsbloem, de Gloriosa. “Dat is een prachtlelie met een exclusieve en exotische uitstraling die ik heel mooi vind. Ik verwerk die bloem ook graag in mijn boeketten.”

Waar is op dit moment vooral vraag naar, op bloemengebied? “Seizoensbloemen doen het altijd goed, op dit moment bijvoorbeeld tulpen en ranonkels, maar ook veldboeketten. Die zijn nu heel erg gewild. Het hoeft niet meer zo gelijk te zijn, dat traditionele is er een beetje af. Maar ik kan alles maken, alles is bespreekbaar.”

Rouw en trouw

Een heel mooi onderdeel van haar werk vindt Inge Kregting bruidswerk en afscheidsbloemstukken. “Daarvoor ga ik meestal naar mensen toe, om te bespreken wat hun wensen zijn. Door bij mensen thuis te komen krijg je vaak een beter beeld van een familie, waardoor ik nog beter hun sfeer of stijl kan verwerken in het bloemwerk. Het is mooi om de gevoelens en de verhalen van de mensen te kunnen verwerken in een heel persoonlijk bloemwerk.’’ Zo verwerkte ze onlangs singeltjes in een afscheidsbloemstuk voor een overleden muziekliefhebber. “Ik vind het mooi om bij te dragen aan een bijzondere of persoonlijke bloemenwens. Het geeft mij een speciaal gevoel als een familie ontroerd is door mijn bloemwerk.”

 

Inge Kregting

Workshops

Naast het maken van bloemwerk en boeketten organiseert Inge ook meerdere keren per jaar workshops die aansluiten bij het seizoen. ‘’Momenteel liggen de workshops op locatie even stil. Als alternatief heb ik voor Kerst en Pasen workshops georganiseerd voor thuis. Zo konden mensen thuis aan de hand van een instructie toch een bloemstuk maken. De reacties waren erg leuk, nu men in deze coronatijd weinig kan ondernemen.’’

Toekomstplannen

Voorlopig kan Inge de bestellingen allemaal nog alleen aan. Op drukke momenten springen haar familie en vrienden graag bij. ‘’Ik hoop mijn klantenkring te kunnen uitbreiden en na de corona periode mijn diensten te kunnen verlenen met bloemwerk voor evenementen. ‘’

Moederdag

Op de site van Floriosa zijn verschillende Moederdagboeketten te vinden. Speciaal voor Moederdag kunnen de bestellingen ook op zaterdag 8 mei van 10:00 – 13:00 op locatie afgehaald worden. Uiteraard is bezorgen op zaterdag 8 mei ook een optie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen