Provinciale Staten kennen 6.000.000 euro aan de gemeenten in de Stadsregio Arnhem Nijmegen toe 

Op 26 juni  hebben Provinciale Staten (PS) ingestemd met de aanvragen van de regiogemeenten van de Stadsregio Arnhem Nijmegen voor een totale omvang van 6.000.000 euro. Deze komt bovenop de reeds toegekend 15.000.000 euro van 2012. Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde provincie Gelderland: “De stadsregio had behoefte aan een stevige impuls voor hun regionale sociale agenda, om daarmee voorbereid te zijn op de nieuwe uitdagingen waar gemeenten voor geplaatst worden.” 

De regio heeft in deze tweede tranche  een bedrag een van 3,8 miljoen euro co-financiering ontvangen. Daarnaast heeft de regio middelen toegekend gekregen om nogmaals te kunnen investeren in groene economie, vitale kernen en wijken, duurzaam wonen en bereikbaarheid van voorzieningen en beschikbaarheid van voorzieningen. 

De stadsregio heeft samen met eenentwintig gemeenten vanaf de zomer van 2011 gewerkt aan de totstandkoming van het Regioprogramma 2012-2015. Het Regioprogramma bestaat uit de programma’s beleveniseconomie, groene economie, vitale kernen en wijken, duurzaam wonen en bereikbaarheid van voorzieningen, beschikbaarheid van voorzieningen en de regionale sociale agenda. PS heeft in juni 2012 ingestemd met het Regioprogramma, als basis voor een groot aantal projecten in de stadsregio. Tegelijkertijd is toen is een bedrag van 15.000.000 euro aan de regio voor de diverse projecten toegekend. 

De stadsregio heeft de ambitie om met de Regio- en Stadscontracten de economische kracht van de steden beter te benutten. Het leggen van een sterke relatie met de omliggende gemeenten is daarin essentieel, zodat de krachten van stad en omliggende plaatsen elkaar kunnen versterken. De onderlinge samenhang levert een belangrijke bijdrage aan de verdere versterking van de regionale structuur. Eind 2015 moeten alle projecten binnen het Regioprogramma zijn uitgevoerd.

Ook op de hoogte blijven
van ons laatste nieuws via Facebook? 
Klik hier en
druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan
via 
@lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen