Provincie investeert in Gelderse economie

Foto:

Om de Gelderse economie extra te stimuleren liggen er volgens het college van gedeputeerde staten kansen op het terrein van energietransitie, de woningbouw, mobiliteit, weg- en waterbouw, cultuur en erfgoed, breedband en jeugdwerkeloosheid. Het college wil extra investeren.

De aanhoudende crisis, de regionale bevolkingskrimp en de vergrijzing zijn de voornaamste aanleiding om tot de extra impuls te komen.

De stimulans wordt geconcretiseerd door directe investeringen in projecten die voortkomen uit deze thema’s. Daarnaast wil de Provincie belemmeringen in de regelgeving verder wegnemen én meer lucht geven aan gemeenten door bijvoorbeeld een financiële regeling aan te bieden.

Ook wil het college ook meer partnerschappen met initiatieven uit de samenleving aangaan. Voor de periode 2013 – 2014 werden er al tientallen partnerschappen met bijvoorbeeld museum het Valkhof Nijmegen, stichting Volkshuisvesting Arnhem, stichting Ultimo Tango Beek Ubbergen en Protestantse Gemeente Lent aangegaan.

Het valt hierbij overigens op dat er nog geen aangewezen partners uit Lingewaards vermeld worden. Kijk hier verder voor subsidiemogelijkheden.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen