Minstens 1500 oplaadpunten voor elektrisch rijden in Gelderland

Foto:

Voor gebruikers van een elektrische auto komt een netwerk van minstens 1500 openbare oplaadpunten in Gelderse regio’s. De provincie Gelderland heeft een concessie verleend aan technisch dienstverlener Cofely Nederland om een netwerk van openbare oplaadpunten te realiseren en exploiteren in 62 gemeenten in Gelderse regio’s.

Het gaat om het opladen van elektrische auto’s van particulieren of bedrijven die geen mogelijkheid hebben een oplaadpaal op eigen terrein te plaatsen. De eerste oplaadpalen worden in de zomer geplaatst. Gelderland is de eerste provincie die met deze, qua omvang ’s werelds grootste, concessie een netwerk van openbare laadpunten realiseert. De grootschalige provinciale concessie levert een tijdwinst op van anderhalf jaar ten opzichte van het organiseren door gemeenten afzonderlijk.

Samen met de markt

Cofely Nederland investeert fors mee en zorgt ervoor dat de oplaadlocaties tien jaar lang voor elektrische auto’s in bedrijf zijn. Ook garandeert Cofely een vast aantrekkelijk tarief voor het opladen.

Veel elektrische auto in Gelderland

Het initiatief voor dit project ligt bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Regio FoodValley en de regio Noord-Veluwe. Samen met de provincie maken zij voor alle Gelderse en aangrenzende regio’s het opladen van elektrische auto’s op straat mogelijk.

Het elektrisch rijden is bezig met een succesvolle opmars. Begin 2014 is het aantal hybride en volledig elektrische auto’s in Nederland toegenomen tot meer dan 30.000. In Gelderland rijden meer dan 7.000 e-auto’s rond, meer dus dan het landelijk gemiddelde.

Door de nog relatief korte actieradius passen elektrische voertuigen met name in een stedelijke omgeving, waar relatief veel korte ritten plaatsvinden. 

Bron: Provincie Gelderland

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen