Innovatiesubsidie voor tuinders

Foto:

LINGEWAARD – Glastuinbouwbedrijven in de regio Arnhem Nijmegen kunnen voor innovatieve projecten subsidie aanvragen bij de gemeente Lingewaard. Gemeente Lingewaard stelt 200.000 euro beschikbaar voor de verduurzaming van de glastuinbouw. 

Doelstelling van deze subsidieregeling is om tuinders en aan de tuinbouw gelieerde ondernemers, samenwerkingsverbanden en instel- lingen te stimuleren projecten uit te voeren. Deze projecten dienen aan te aansluiten bij de doelstellingen van duurzame economie, meer specifiek verduurzaming van de glastuin- bouw. De totale subsidiebijdrage per project bedraagt maximaal 40% van de totale projectkosten tot een maximum van  50.000,- per project. De ingediende projecten moeten voor eind 2015 geheel gerealiseerd en financieel afgerond zijn.

Subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld en kunnen tot uiterlijk 1 juni 2015 worden ingediend. Greenport Arnhem-Nijmegen vindt het belangrijk dat tuinders goede mogelijkheden krijgen om een aanvraag te doen. Zij kunnen hun ideeën bespreken met Radboud Vorage (coördinator Greenport Arnhem-Nijmegen) telefoon, 06- 51431301 of mailen [email protected].

In een kosteloos persoonlijk gesprek kan dan snel bepaald worden of een verduurzamingsidee van de tuinbouwonder- nemer bij de subsidieregeling past. Als u nog vragen heeft over de regeling, dan kunt u bellen of mailen met de heer H. Korfage: 026-3260151, [email protected].

De subsidieverordening geeft uitleg over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen