Lingewaard onderzoekt uitbreiding bedrijventerrein Agropark

Foto: Drone Arnhem

De gemeente Lingewaard onderzoekt de mogelijkheid tot uitbreiding van het aantal bedrijventerreinen. Er is veel vraag naar kavels vanuit bedrijven, terwijl de bestaande locaties bijna vol zijn.

Bijna alle bedrijfskavels verkocht

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers, zo blijkt uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. De gemeente verkoopt grond zodat bedrijven hier kunnen starten of uitbreiden. Op Pannenhuis II, Agropark II en Houtakker II gaan de grondverkopen goed. Verwacht wordt dat dit jaar verkocht zullen worden. Hierna ontstaan er tekorten, aldus de gemeente. Daarom wordt gestart met een haalbaarheidsonderzoek naar de uitbreiding van bedrijventerrein Agropark in de richting Bergerden.

Daarbij kijkt de gemeente naar de vraag naar nieuwe bedrijfsruimte, maar ook of de gebieden geschikt zijn en wat de gevolgen zijn voor de omgeving.

Geen XXL terreinen in Lingewaard

Hoe het nieuwe bedrijventerrein in Lingewaard eruit komt te zien wordt ook overlegd binnen het Regionaal Programma Werklocaties regio Arnhem – Nijmegen. bedrijventerreinenIn dit programma staan de voorwaarden voor gemeenten om nieuwe bedrijventerreinen te mogen toevoegen. Zo is bijvoorbeeld aangegeven dat er in Lingewaard geen XXL-logistiek komt (groter dan 4 hectare). Door deze afstemming wil de regio aansluiten bij wat ondernemers vragen en een te groot aanbod voorkomen. Het nieuwe bedrijventerrein in Lingewaard is bestemd voor lokale en regionale bedrijven, klein én groot (tot 4 hectare). Ook moet het toekomstbestendig worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen