EHBO-cursus Gannita Gendt

Foto:

GENDT – De EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) heeft het voornemen om in november een cursus te starten voor beginners. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De cursus zal gegeven worden in SKC De Leemhof in Gendt. De kosten van deze cursus bedraagt 150 euro. In deze prijs is koffie, cursusmateriaal en examenkosten begrepen. De avond zal nog nadere bepaald worden in overleg met de instructeur.

“Motivatie voor het volgen van een EHBO cursus: Om bij een ongeval van je naaste direct eerste hulp te kunnen verlenen. Om je leefomgeving leefbaar te houden. Denk hierbij aan het kunnen mogen organiseren van triatlon, kersenfeest, kerstmarkt, sportactiviteiten, paardenmarkt et cetera. Om aansluiting te zoeken bij het landelijk netwerk in geval van rampen of grote ongevallen.”

Hierbij zien wij dat er steeds meer erkenning komt voor de EHBO-er. En uit de landelijke campagne komt naar voren dat de eerste minuten na een ongeval bepalend kunnen zijn voor een voorspoedig herstel. Tevens vragen verenigingen (zwem-, voetbal-, gym- et cetera) om mensen toe te rusten om bij ongevallen en onwel wordingen adequaat te helpen.”

De EHBO rekent op spontane leden om ons daarbij te helpen. Afgelopen jaar heeft Gannita negen nieuwe kandidaten met succes kunnen opleiden.

Aanmelden kan bij Jan van de Sant, telefoon 0481 422937 na 18.00 uur of via [email protected].

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen