Tegenvaller voor Luuk Pruijn op TT Assen

Foto:

ASSEN/ANGEREN – Afgelopen zaterdag zijn de 84e Dutch TT races van Assen verreden. Op vrijdag vonden de kwalificatieronden plaats voor de rijders die uitkomen in het ONK voor de Supersport 600 klasse. Met een rondetijd van net boven de 1 minuut 45 reed de lokale troef uit Angeren, Luuk Pruijn, zich te midden van al dat geweld naar een verdienstelijke twintigste startplek.

Op zaterdag, de dag van de race, moest tot op het laatste moment worden gewacht om juiste bandenkeuze te kunnen bepalen. Luuk had een matige start en lag hij bij het ingaan van de eerste bocht op de 28ste plaats in een veld van dertig rijders. Met liefst 130.000 toeschouwers op de tribunes haalde Luuk alles uit de kast en reed hij zich in een paar ronden op fenomenale wijze terug naar een achttiende plek. Met nog vijf ronden te gaan, zette hij zijn spectaculaire inhaalrace voort.

2

Als een van de weinige coureurs van het veld nam hij de Ruskenhoek met ruim tweehonderd kilometer per uur. Naar de bocht toe haalde hij een van de voorgangers in op het randje van de baan. Door het snelheidsverschil in de bocht moest hij uitwijken voor degene voor hem, waarna hij een bijna frontale crash voorkwam door rechtdoor te gaan en uiteindelijk (veilig) in de grindbak te eindigen. “Jammer, want ik lag op koers voor mijn beste prestatie tot dusver”, aldus Luuk Pruijn. “Ik voelde dat met wat meer ruimte voor mij, mijn beste rondetijden nog moesten komen en een elfde of twaalfde plek in het verschiet lag.”

Lees hier over onze eerdere berichtgeving over Luuk Pruijn.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen