Dankzij Presikhaaf wordt Lingewaard schoner en rijker!

Foto:

Een mooi een-tweetje van de gemeente Lingewaard staat ons te wachten, we zetten nog meer in op een inclusieve samenleving én we gaan goedkoper de hondenpoep opruimen.
Afgelopen dinsdag heeft B&W van Lingewaard het besluit genomen om voortaan het onderhoud van de hondenuitlaatstroken in eigen beheer te nemen. Dit is mogelijk omdat medewerkers van Presikhaaf over de deskundigheid beschikken om zeer goed om te gaan met de specialistische machine die bij het schoonhouden wordt ingezet. Er zal een speciale machine worden aangeschaft die het ruimen en grasmaaien combineert. De firma Vaarkamp uit Ede heeft van 2009 tot 2015 het onderhoud op deze manier in onze gemeente uitgevoerd met zeer goede resultaten. Echter de kosten daarvan waren behoorlijk hoog. Door het onderhoud in eigen beheer uit te voeren kan behoorlijk op de onderhoudskosten bespaard worden.
Naast het schoonhouden van de hondenuitlaatplaatsen is de machine ook inzetbaar voor specifieke maaiwerkzaamheden, ruimen van blad, maaien en ruimen van bloembollenstroken en ruimen van zwerfvuil.
Het bedienen van deze machine vraagt om een specifieke deskundigheid en kwamen de medewerkers van Presikhaaf goed van pas. Twee medewerkers van Presikhaaf worden speciaal opgeleid om de machine te kunnen bedienen. Een medewerker heeft al ervaring met de machine en is erg enthousiast over de mogelijkheden.
De besparing zal gebruikt wordt ten behoeve van het opknappen van de hondenuitlaatstroken en gebieden, het aanleggen van nieuwe hondenlosloopgebieden, herstellen van omheiningen en het vervangen van markeringspalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen