Kunstroute en Manifestatie Mea Vota Huissen

Zaterdag en zondag 24 en 25 mei vindt de vierde Kunstmanifestatie  en Kunstroute Kunst in Mea Vota plaats. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur zijn alle locaties: museum, kerk en ateliers vrij te bezoeken. In tuinbouwmuseum Mea Vota hebben een aantal Huissense en Angerense kunstenaars een mooie plaats weten te vinden voor  dit  jaarlijkse kunstevenement. Negen Huissense kunstenaars laten hun schilderijen, aquarellen, sculptures en glas in lood aan het publiek  zien.

Deze bijzondere locatie aan Boskoops Glorie 33 te Huissen, is tevens de uitvalbasis voor de 3e kunstroute, die door Huissen en Angeren zal  voeren. Het is voor de vierde keer, dat de kunstpoot van het museum, deze lokale kunstmanifestatie realiseert.

Ooit begonnen als project ,,Kunst in de Kas‘’ is het uitgegroeid tot een aantrekkelijk geheel van diverse kunstvormen die zowel in het museum, als onderweg op een route te bewonderen zijn. Het bestuur van Kunstplatform Mea Vota  raakt overtuigd van het succes van voorgaande jaren .

Het unieke karakter van deze afwisselende  route ligt in de samenstelling van de kunstenaars. Er doen, naast professionals en semi-professionals, ook amateur-kunstenaars mee. In totaal doen dit jaar 20  kunstenaars mee in de formule Kunst in Mea Vota 2014.

2 

Dit jaar is de lus naar Angeren gemaakt. Ook In het Protestante Kerkje aan de Molenstraat 1 te Angeren is een groep van 4 Angerense kunstenaars bereid u binnen van kunst te laten genieten.

In tuinbouwmuseum Mea Vota  in Huissen exposeren Jose van Gendt, Karin des Rues , Berma Balk, Gemma Brands, Nick Verhagen, Cor Melchers, Gerrie Aldershof, Hai Verstappen en Louise de Haardt.

De kunstroute voert  dan verder via het centrum van Huissen  met buitenwijken, naar  het kerkje in Angeren. De route gaat verder langs de ateliers van Martha van Geelen, Stef Meijerink, Ben Berns, Sylvia Gielingh, Xiaoling Huang, Liedje Geene naar de expositieplekken in Angeren. Daar is het werk te zien van de Angerense kunstenaars  Henk Balk, Els Tijssen, Ineke Beumer en Rita Oostendorp.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen