Oud-koningen strijden om keizerstitel in Doornenburg

Vandaag organiseert de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel het Jeugdkoning- & Keizerschieten. Tweede Pinksterdag is traditioneel de dag waarop de oud-koningen van de Schutterij onder de schietmast kunnen gaan strijden om de keizerstitel. U kunt ook zelf schieten!

De jeugdleden van de Schutterij gaan op hetzelfde moment de strijd aan voor het jeugdkoningschap.Vorig jaar ging werd Hans Arends voor het eerst keizer en jeugdkoning Jip Roelofs prolongeerde zijn eretitel als jeugdkoning.

De strijd voor het keizerschap en de strijd voor de titel van jeugdkoning worden op Tweede Pinksterdag vanaf 13.00 uur gevoerd op het dorpsplein bij het Schuttersgebouw. De oud-koninginnen binden onderling ook de strijd aan met het kruisboogschieten in het Schuttersgebouw. 

Zelf schieten?

Belangstellenden kunnen tevens het luchtgeweer en de kruisboog ter hand nemen om te ervaren hoe het is om met een dergelijk wapen te schieten. De leden van de kruisboogvereniging verlenen op deskundige wijze assistentie hierbij.

o44yucyehwdvrn87vfq20cwmc

De bielemannen van de Schutterij zullen op het dorpsplein een bijzondere demonstratie verzorgen aan het publiek.

Een ieder is welkom en de toegang is gratis. Voorafgaand aan de schietwedstrijden vindt om 10.00 uur in de R.K. kerk een schuttersmis plaats. Aansluitend wordt rond 11.15 in de kerktuin een muzikale vendelhulde gebracht met medewerking van harmonie St. Caecilia.

siatew6mstda6kvdk1pjiecvp

Meer informatie is te vinden op www.schutterijdoornenburg.nl en op de Facebookpagina van Schutterij Doornenburg

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen