Buitenspeeldag Gendt

Ook dit jaar slaan Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon de handen ineen en organiseren de Buitenspeeldag.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is héél goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin tachtig procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen meer bewegen en aantoonbaar minder overgewicht hebben. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Speel-o-theek ’t Gentje organiseert net als vorig jaar weer deze buitenspeeldag voor alle kinderen tot en met dertien jaar. Locatie voor deze buitenspeelmiddag is het terrein voor en naast de Providentia en bibliotheek.

Er zijn springkussens, oud-hollandse spelletjes, skelters, trikes, een midgetgolf baan; er wordt geschminkt, verschillende teamspellen en er is nieuw speelgoed wat daarna ook te leen is in de speel-o-theek.

Natuurlijk zijn er ook verschillende traktaties voor de kinderen en is er thee en koffie voor de ouders. Verder is er een verrassing….

Meer informatie staat op www.speelotheekgendt.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen