Inwoner Lingewaard betaalt meer dan buren van Overbetuwe

Foto:

“Trots op lage woonlasten in Overbetuwe; 4e plek als goedkoopste gemeente van Gld en toch goed voorzieningenniveau.” Dit bericht is geretweet door de Burgemeester van Overbetuwe Toon van Asseldonk . De inwoners van Lingewaard kunnen een dergelijke tweet van hun Burgemeester Marianne Schuurmans voorlopig niet verwachten.

 

De inwoners van Overbetuwe betalen over 2017 gemiddeld 254 euro aan Ozb, tegenover 428 euro in Lingewaard. De rioolheffing in Lingewaard bedraagt bijna het dubbele, maar ook de meeste officiƫle documenten zijn duurder in Lingewaard. De afvalstoffenheffing voor een inwoner van Lingewaard komt wel lager uit.

 

Deze gegevens zijn ontleend aan de jaarlijkse vergelijking van de woonlasten in Nederlandse gemeenten van het Coelo. Het centrum voor Onderzoek van de Economie van de lagere Overheden.

Vergeleken met de regio is Lingewaard met 859 euro de gemeente met de hoogste woonlasten voor meerpersoonshuishoudens. Gevolgd door Arnhem met 768 euro, Nijmegen met 740 euro en Overbetuwe met 618 euro.

De verschillen tussen Lingewaard en Overbetuwe zijn mede interessant gegeven de steeds intensievere samenwerking tussen de tweeĀ gemeenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen