Vrouwen uit de bijstand laten klussen

Foto: Pixabay

De gemeente Arnhem en Mevrouw Spijker zijn per 1 mei 2017 een samenwerkingsverband gestart. Doel van het project is vrouwen met een bijstandsuitkering in een jaar tijd op te leiden tot klusvrouw.

Aanleiding van dit project is de economische zelfstandigheid van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Onder begeleiding van een professionele vakvrouw en leerwerkbegeleider zijn drie vrouwen gestart met dit project, met behoud van uitkering.

Reactie deelnemer: “Eindelijk krijg ik de kans om weer mee te doen, ondanks mijn leeftijd of opleiding, om te ontwikkelen wat ik echt leuk vind en nog heel lang wil doen!”

Doelstelling

De doelstelling is dat de vrouwen na gemiddeld een jaar doorstromen naar betaald werk, binnen of buiten Mevrouw Spijker. Dit willen we bereiken door het vergroten en professionaliseren van klusvaardigheden en werknemersvaardigheden. In de loop van het jaar wordt het geleerde steeds zelfstandiger toegepast. Na gemiddeld een jaar kunnen de vrouwen vakkundig en zelfstandig klussen uitvoeren bij klanten.

Kennis delen

De missie van Mevrouw Spijker is vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden. In samenwerking met de gemeente Arnhem kan Mevrouw Spijker haar expertise inzetten, zowel vakinhoudelijk als in de begeleiding van bijstandsvrouwen naar economische zelfstandigheid. De komende maanden is er nog ruimte voor instroom. U vindt meer informatie op http://www.mevrouwspijker.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen