Arnhemse Roller Derby vereniging zoek nieuwe spelers: open training op dinsdag 26 september

Foto: Arnhem Fallen Angels

De Arnhem Fallen Angels is op zoek naar nieuwe spelers en scheidsrechters. De sport Roller Derby is een spectaculaire full-contact sport op rolschaatsen, waarbij spelers elkaar van de baan af beuken!

Nieuwsgierig? Iedereen die het gaaf lijkt om deze sport een keer uit te proberen kan meedoen aan de open training op dinsdag 26 september.

Roller Derby?Roller Derby

Roller Derby is ontstaan in de jaren ’30 in Amerika, maar verdween tijdens de crisis in de jaren ’70. In 2001 wisten Texas Rollergirls de sport een nieuw leven in te blazen, sindsdien groeit de populariteit van Roller Derby ontzettend snel. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track. Van ieder team staan er vijf spelers op de baan, vier blockers en een jammer. De jammer, herkenbaar aan een grote ster op de helm, probeert punten te scoren door langs de blockers van de tegenstander te komen. De blockers mogen hun eigen jammer helpen door andere spelers aan de kant te beuken. Lijkt Roller Derby je een ontzettend leuke sport, maar trekt dat beuken je niet zo? De Fallen Zngels zijn ook op zoek naar scheidsrechters!

Mee doen?

Geen ervaring met skaten? Geen probleem! Je zult alles vanaf het begin af aan leren. Het enige wat je nodig hebt is positieve energie, de wil om je skates aan te trekken en te rollen! Skates en bescherming heeft de vereniging tijdelijk voor je te leen.
De open training begint om 19.45 in sporthal Elderveld in Arnhem. De avond begint met een korte uitleg van de sport en een demonstratie door het wedstrijdteam. Daarna volgt er een proefles, zodat je Roller Derby zelf uit kan proberen.
Aanmelden kan via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen