Carnaval in Angeren gaat door, maar dan online

Foto: CV De Partyzanen

Geen alaaf, geen polonaise, geen feesttent en geen optocht. Vrijwel alle carnavalsverenigingen in Gelderland laten in dit coronajaar het carnaval links liggen.

Toch zijn er ook uitzonderingen. Zo wordt verteld aan Omroep Gelderland dat in Angeren en Nijmegen tijdens carnaval een online-feestje wordt georganiseerd.

Grootse Miniatuur optocht Live vanaf geheime locatie

“In deze donkere dagen voor Kerst hopen De Partyzanen uit Angeren een beetje licht te brengen. Middels deze persconferentie laten ze weten dat de carnavalsoptocht, een van de hoogtepunten van het jaar in Angeren, toch door zal gaan. Dit geheel zal uiteraard Corona-proof zijn. Dus in plaats van enorme bouwwerken in schuren vragen wij de mensen om thuis met Lego (of ander klein materiaal) hun wagens in elkaar te knutselen.
Tijdens de optochtdag op 14 februari moeten de bouwwerken (indien Corona dat toelaat) naar een nu nog geheime locatie worden gebracht door een mini angeren gereden zal worden,” aldus De Partyzanen.
Bouwers en publiek kunnen middels een live-stream meegenieten. Er komt ook een speciale kinderoptocht. Hiervoor vragen we de kinderen om deze extra lange kerstvakantie te benutten om nu al te gaan bouwen en daar filmpjes van in te sturen.” Zie hier hun video-aankondiging.

Behoorlijk serieus aanpak

Twee optochten achter elkaar aflassen, dat kan haast niet. In een officiele persconferentie op 22 december 2020 gaf carnavalsgroep De Partyzanen aan dat zij dit jaar de scepter van AKG De Narrenpoel overnemen met een Grootse Miniatuuroptocht en een Lego Kinderoptocht.
In Angeren pakken ze dat behoorlijk serieus aan. Het dorp bereidt zich namelijk voor op een speciale optocht, maar dan met miniatuurwagens van maximaal een meter hoog en en halve meter breed.

Tips hoe je 14 februari het best kunt kijken

Bij CV De Partyzanen staat vast dat op carnavalszondag 14 februari deze optocht live vanaf een geheime locatie zal worden uitgezonden via hun website. De komende weken zullen zij een parcours gaan bouwen waar de wagens overheen zullen rijden. Op de pagina “kijken” vind je al tips hoe je 14 februari het best kunt kijken.
Inmiddels zijn er al vele aanmeldingen binnengekomen en ook de media pakt dit iniatief mooi op met onder andere artikelen in De Gelderlander en een uitzending van het nieuws van TV Gelderland.
Voor de Grootse Miniatuur optocht zijn alle materialen toegestaan bij het bouwen, bij de kinderoptocht is Lego het uitgangspunt. Meer info bij de Veelgestelde Vragen hieronder of kijk ook de tweede persconferentie terug waarin enkele binnengekomen vragen werden behandeld.

Het is heel anders

De nieuwe manier van carnaval vieren is nog wel even wennen. “Het is inderdaad anders,” zegt Tom Smits van  CV Partyzanen uit Angeren. “We doen ons best, we wilden gewoon een beetje positiviteit brengen in deze coronatijd. Normaal heb je zoveel lol met elkaar met het bouwen van de wagens. Als we dat nu gewoon kleiner doen, dan kan het ook.” Kijk naar deze videovanOmroepGelderland over carnaval in Angeren en Nijmegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen