Follow the leader, maar wie is de goede leider?

Foto: Lingewaard Nieuws

Waar moet je opletten wanneer je een goede leider zoekt? Een actuele vraag in de huidige tijd. In de Preek van vandaag werden daar twee tips voor gegeven. Gaat het de leider om de mensen uit de gemeenschap die steun nodig hebben én gaat deze leider voorop in de strijd, oftewel doorleeft hij ook alles zelf. Of staat hij langs de lijn?

Het zijn roerige tijden in de wereld en de roep om leiders is groot. De mensheid zoekt naar de richting om uit de onzekerheid te komen en weer rust en structuur te voelen. Er dienen zich dan ook diverse personen aan als leiders. Mensen die graag anderen de weg wijzen, maar de vraag is of dat ook de goede leiders zijn?

Leider

Diaken Ronald Heinen gaf in zijn preek twee test vragen, die gebruikt kunnen worden om te bepalen of iemand de juiste leider is om te volgen. Hiermee kregen de kerkbezoekers een leidraad op een van de grote vragen uit deze tijd. Een leidraad die ook naar voren kwam uit de speech gehouden door afgevaardigde Joe Kennedy III in het Amerikaanse congres over het afschaffen van het sociale ziektekostenverzekering, Obamacare. Het gaat om de steun aan de zwakkeren in onze samenleving, niet om het verstevigen van de positie van degene die het toch al goed hebben.

Sint Gangulphus

De dienst begon onder luid trommelgeroffel want Sint Gangulphus, de patroon sinds 1536 van de oudste Gilde van Huissen, werd geëerd. De dienst kende twee voorgangers en stond in het teken van Roepingen zondag.

Kerkbestuur

Het kerkbestuur dankte de beide voorgangers met een mooie bos bloemen. Omdat zij niet alleen gehoor hadden gegeven aan de roeping, maar ook dat zij door bleven gaan zich in te zetten voor de parochie De Levensbron.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen