Samen Delen Eten Leven

Foto: Lingewaard Nieuws

Een zee van fietsen voor de deur en alle banken bezet. De Eerste Communieviering bracht, vele mensen, jong en oud, naar de OLV Tenhemelopneming kerk te Huissen.

Moederdag begon in de kerk

Vele bekende en nieuwe gezichten hadden er voor gekozen om Moederdag te laten beginnen in de kerk. De kerkbanken zaten vol met trotse mama’s en papa’s, opa’s en oma’s en natuurlijk andere familieleden die allemaal reikhalzend toekeken hoe hun communicantjes de kerk binnen kwamen. Over de speciale bruiloftsloper en onder de bogen door kwamen 23 meisjes en jongens, op hun paasbest, via de hoofdingang het gebouw binnen wandelen.

De opwinding straalde van de ouders af en de kinderen waren niet minder opgetogen. Dit bleek zijn uitwerking te hebben, want tijdens de viering werd de gang naar de toiletten regelmatig gemaakt.

Veelbelovende lectoren in de dop

Verschillende kinderen en een paar ouders mochten een woordje doen. Met treffende emotie en de juiste intonatie werden mooie verhalen rond het thema Samen Delen, Eten en Leven, met de kerk gedeeld. Een verhaal goed kunnen vertellen is een kunst en hier zaten een aantal veelbelovende lectoren in de dop tussen. Met Jan achterin de kerk werden vast ook al de eerste contacten gelegd voor een nieuwe lichting misdienaars. Met als secondaire arbeidsvoorwaarde een spannend bezoek aan de klokken hoog boven in de toren.

Spetters

Het kinderkoor Spetters wist door kracht en begeestering, in stem en beweging, de volle kerk de baas te blijven. 4 kids sterk en begeleid door Eugène, slaagde ze er in om steeds weer de ruim 300 kerkgangers mee te nemen naar een inspirerend, maar bovenal vrolijk lied.

Eerste lichting Communicanten

De volgende kinderen hebben deze week de Eerste Heilige Communie ontvangen:

Guus van Aalten, Meike Besselink, Bram Boogaars, Anne Borgers, Fleur Buurman, Eline van Driel, Koen Eerden, Isa Hermsen, Nienke Jannink, Kyan Kamps, Sybe Kamps, Ruben Kant, Erika Klein Bleumink, Maartje Knipping, Stan Maas, Suze Melchels, Silke Melchers, Nora Opgenoort, Farrah van Poecke, Huub Roording, Elisa Versmissen en Eva van Vorselen.

Organisatie

Na afloop volgde een dank voor Annemarie, Elly, Geert, Heleen, Regina en Ricia voor het organiseren van deze Eerste Communie viering van begin tot het einde.

21 mei Haalderen

Het was een mooie viering voor en door de toekomst van de Parochie De Levensbron. Op 21 mei volgen in Haalderen de andere 25 communicantjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen