Gemeente huldigt dames kampioenselftal Batouwe

Foto: Twitter Batouwe

Het damesteam van lekdetec.nl/Batouwe dat zondag ten koste van Grasshoppers voor de tweede keer in de clubhistorie landskampioen werd, wordt zondag gehuldigd. Burgemeester Marianne Schuurmans ontvangt de dames tussen 18.00 en 18.30 uur op het podium op het Kinkelplein in Bemmel. Dit alles in de feestelijke ambiance van de Bemmelse Dweildag.

De burgemeester was persoonlijk aanwezig bij de kampioenswedstrijd van de basketbaldames en daarmee getuige van het schier onmogelijke; Batouwe boog in de laatste wedstrijd een aanvankelijke 1-3 achterstand om in de beslissende 4-3. “Het was geweldig om dat mee te maken”, zegt burgemeester Schuurmans. “Ik ben zo blij voor de club en zo trots op de dames. Zij hebben Bemmel en Lingewaard sportief opnieuw nadrukkelijk op de kaart gezet.”

Tijdens de huldiging staat de burgemeester ook stil bij het vertrek van een aantal belangrijke spelers van lekdetec.nl/Batouwe; Karin Kuijt en de zussen Jill en Loyce Bettonvil zetten hun carrière voort in de Duitse basketbalcompetitie. Kris Biesters zet een punt achter haar actieve basketbalcarrière.

Reacties