Column: Eén jaar burgemeester van Ondernemend Lingewaard

Foto:

Op 26 september jl. vierde ik het feit dat ik een jaar burgemeester mag zijn van onze prachtige gemeente Lingewaard. Een bijzonder jaar. Ik ben begonnen met een intensieve kennismaking met onze verenigingen, bedrijven, scholen en inwoners en ik heb geprobeerd bij zoveel als mogelijk uitvoeringen, optredens, wedstrijden en evenementen aanwezig te zijn.

Door de grootte van onze gemeente en de enorme hoeveelheid aan activiteiten en evenementen zal ik nog jaren bezig zijn om iedereen te bezoeken. Dat doe ik met enorm veel plezier. Want ik ontmoet steeds enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor hun vereniging of stichting, voor de inwoners van onze gemeente.

De komende jaren ga ik door met het nader kennismaken met u, fantastische mensen die ervoor zorgen dat er in iedere kern in onze gemeente zoveel te beleven is. Gezien de enorme hoeveelheid aanvragen zal ik steeds weer mensen moeten teleurstellen. Maar ik kom overal een keer langs.

Ik heb afgelopen jaar ook gastlessen gegeven aan de groepen 8 en soms 7 of 6 van onze basisscholen. Dat vond ik een feest! Vertellen over de (lokale) democratie. In een volgende column ga ik daar nader op in.

Ook de tradities heb ik volop ervaren. Ik heb kennis mogen maken met schuttersfeesten, kermissen en carnaval en de vele andere traditionele feesten die iedere kern kent. Fantastisch zoals inwoners van iedere stad en dorp samenkomen bij al deze gelegenheden. Dát onderscheidt ons van de steden om ons heen: wij kennen elkaar, zoeken elkaar op en zijn er voor elkaar! Die warmte en gastvrijheid heb ik afgelopen jaar als uw nieuwe burgemeester met veel trots mogen ervaren.

Zo voelde ik uw warmte ook toen ik op 7 maart bij een val een complexe enkelbreuk opliep. Alle wensen, bloemen en kaarten die ik sinds mijn enkelbreuk ontving hebben me ontroerd. Maar ook al die mensen die mij aanspraken op straat en in de winkels en me sterkte wensten, hebben mij veel goed gedaan.
Ik dank u voor uw hartelijkheid en medeleven. Inmiddels ben ik aan het leren om zonder hulpmiddelen weer te gaan lopen. Ik heb 5 maanden niet kunnen lopen, autorijden en sporten. Nu kan ik dit weer doen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de momenten die er toe doen. Ik ben mijn collega’s dankbaar dat zij mij zo goed vervangen hebben als dat niet lukte.

Een jaar burgemeester in onze mooie gemeente. Een jaar waarin Lingewaard heeft laten zien een gemeente te kunnen zijn met gewone politieke verhoudingen. Waar we het op inhoud niet altijd met elkaar eens zijn, maar we wel een integer en betrokken bestuur hebben.

Komende jaren zal ik me inzetten om Lingewaard nog meer op de kaart te zetten: Als een bijzondere gemeente, een gemeente die er toe doet. Waarin elke kern uniek is en de moeite waard! Met prachtige toeristische pareltjes. Met evenementen die stuk voor stuk bijzonder zijn. En met inwoners die er voor elkaar zijn. En met een bijzonder trotse burgemeester!

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen