Word ‘toekomstzaaier’ voor behoud van bijzondere voedselgewassen

Foto:

BEMMEL – Voor het derde jaar doet Nederland mee aan de internationale actie ‘Toekomst zaaien”. De actie is in 2006  door twee Zwitserse BD-boeren gestart om burgers actief te betrekken bij de bron van de landbouw: het zaadgoed. Doornik Natuurakkers is vanaf het  begin deelnemer en u kunt er ook dit jaar weer terecht.

Op zondag 12 oktober ontvangt de stichting u graag om 13.30 uur op Huis Doornik te bereiken via Vossenpels.

Doornik Natuurakkers teelt oude graanrassen. Daar wordt biologisch dynamisch brood van gemaakt door de consequente Biobakker. Akkerranden en heggen spelen op de  natuurakkers een wezenlijke rol. Ze moeten zorgen voor een rijk landschap, waar het goed toeven is voor akkervogels, want bescherming van vogels is voor Doornik Natuurakkers net zo belangrijk als het  produceren van gezond graan.

Het zaaien wordt gecombineerd met een korte uiteenzetting over het concept van de Natuurakkers (vooraf) en een gezellig samenzijn bij het natuurleslokaal (na het zaaien). Dan wordt er ook een lekker sneetje biologisch dynamisch brood geserveerd.

Rondleiding

Voor belangstellenden is een korte rondleiding mogelijk. Deze  gaat langs  onder meer langs vlechtheggen. Uiteraard wordt uitgelegd wat daarvan de functie is. Om 16.00 uur sluit het  programma.

Aanmelding

Mensen die willen komen worden verzocht zich te melden via [email protected]. Voor meer informatie: 06 50 66 79 00.

Doornik Natuurakkers
De Pas 4
6681 KC Bemmel
www.doorniknatuurakkers.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen