Herken jij de soldaten van Fort Pannerden?

Foto:

DOORNENBURG – Wie waren de soldaten van Fort Pannerden? Deze vraag stellen de Vrienden van Fort Pannerden en hun bezoekers. De werkgroep Oral History van de Vrienden van Fort Pannerden verzamelt gegevens over het fort en is daarom op zoek naar (familieleden van) soldaten die gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog op Fort Pannerden gelegerd zijn geweest.

De werkgroep heeft al tien­tallen foto’s van soldaten gekregen, die inmiddels in een vitrine in het fort te bezichtigen zijn. De werkgroep is zeer geïnteresseerd in uw gegevens om deze fotocollectie uit te breiden.

“Als uw vader – opa – broer – zwager of oom met Fort Pannerden te maken heeft gehad en u kunt daarover iets vertellen of u heeft nog een (familie)foto van hem, dan hopen we dat u contact opneemt met Wim Haafs, 06 10685566, [email protected]. Indien gewenst maken we een kopie van uw foto.” Ook in oude foto’s, documenten en voorwerpen uit het fort is de werkgroep zeer geïnteresseerd.

2

Groep soldaten van Fort Pannerden tijdens WOI

Er is dit seizoen nog een openstelling op 19 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. De laatste rondleiding start om 15.30 uur. Groepen alleen op aanvraag via [email protected].

Kinderen kunnen gratis een speurtocht doen, een schot met het waterkanon wagen of soldaatjes bekogelen.

Fort Pannerden ligt in het prachtig natuurgebied De Gelderse Poort. Het fort is te voet en met de fiets prima bereikbaar. Er pendelt een speciale wagen tussen de Sterreschans en het fort voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Fort Pannerden ligt aan de Waaldijk 1 in Doornenburg. Meer informatie staat op www.fortpannerden.eu.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen