Dertien uur lang gratis cultuur tijdens Uitnacht Arnhem

Foto:

Iedereen is welkom tijdens de zesde editie van Uitnacht Arnhem om op vrijdag 26 januari van 16.00 tot 05.00 uur kunst en cultuur te beleven. Het gevarieerde en uitgebreide programma van Uitnacht Arnhem biedt dertien uur lang gratis cultuur, dans, kunst, mode, muziek, tekst en theater in volle glorie.

De projectleiders Jurriën Schobben en Alberto Villanueva zijn er zelf een beetje stil van: “En dan te bedenken dat er nóg drie bubbels zijn. Stilzitten is er voor ons nu niet bij. We zijn heel druk om samen met alle instellingen en artiesten deze zesde editie van Uitnacht Arnhem voor te bereiden. En dat gaat heel goed, want het programma is nu online bekend gemaakt, de vlaggen hangen in de stad en de posters rollen vers van de pers. We kunnen niet wachten tot de Uitnacht begint en hopen dat iedereen komt kijken.” Het complete programma is te vinden op deze website.

Gevarieerde programma in Bubbel 1

Luister naar een verhaal verteld door burgemeester Ahmed Marcouch bij ABC Libertas, dans met dansschool Versteegh in de grote zaal van de Mode Incubator of luister naar het Klarendal Jazzorkest in Huis van Puck. Kijk naar diverse dans-, muziek- en theateracts op 22 locaties in Klarendal en loop langs een expositie van Plaatsmaken in de etalages van het Modekwartier. Bezoek de diverse kunstateliers, maak kans op een persoonlijk portret in galerie-gang en dans de salsa bij Yasalsa. Met, een greep uit, dit gevarieerde programma trapt Uitnacht Arnhem af met Bubbel 1. 

Tango, TikTokdans en theater in Bubbel 2

uitnacht Arnhem
Jesse Wensing

Dans, muziek, kunst, TikTokdans en zang staan op het programma in Musis. Laat er ook je nagels kunstzinnig versieren door het Kröller Müller Museum en doe yoga op muziek van Phion. Bewonder grafisch design bij Risowiso en kijk kunst bij Post. Dans mee met The Pink Panter Party van Introdans in 5th Avenue (ook in Bubbel 3) en dompel je onder in virtual reality en videogame bij Willemeen. Bezoek het danswalhalla in de Koepelkerk en proef de tango bij Flor de Fango. Of kom naar het Velperplein waar Muziektheater de Plaats een voorstelling tussen de bomen speelt.

Dans, disco en diva in Bubbel 3 en de Nachtbubbel

Bekijk het werk van creatieven in de Eusebiuskerk, laat je zintuigen prikkelen in het Huis der Provincie en bezoek de installatie van Kunstnacht Nijmegen in het Bartokpark. Neem plaats in de etalage bar van 171 project.space en kijk de mooiste films – met een gevarieerd randprogramma – in Focus Filmtheater. Bezoek The Surprise Show in Theater Oostpool en het avondvullende programma vol dans, muziek en spoken word in Theater a/d Rijn. Stap in de wereld van performance kunst bij Arthouse en bekijk de expositie van Marten Hendriks bij Collectie DE.GROEN. Kijk naar optredens in Dudok en ervaar dans, musical en theater door de studenten van De Vloer. Kom naar het veelkleurige, feel good programma in Rozet: pas de mooiste, digitale modeoutfits aan in de 025 Fashion Lounge en beleef optredens en voordrachten van amateurs tot profs. Geniet van de balkonscène van dragqdiva Megan Schoonbrood op de Korenmarkt en rol dan de Nachtbubbel in om te luisteren en te swingen bij diverse feesten in Luxor Live, Willemeen en Café Bosch.

Uitreiking Cultuurprijs Arnhem

Om 20.00 uur wordt in Rembrandt de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt aan een van de genomineerden: modeontwerper Sjaak Hul le Kes, Muziektheater de Plaats of beeldend kunstenaar Chantal van Lieshout.

Uitnacht ArnhemCultuurprijs Arnhem 2024

Uitnacht Arnhem is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. Uitnacht Arnhem komt tot stand door bijdragen van de deelnemende artiesten, kunstenaars, organisaties, instellingen én Gemeente Arnhem. Daarnaast ontvangt Uitnacht Arnhem steun van onder andere De Kempenaer Advocaten en Ondernemersfonds.

Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die (nog) geen structureel gefinancierde verbintenis heeft en die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. Download hier het reglement van Cultuurprijs Arnhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen