Intentieovereenskomst fiets- en voetveer Bemmel- Ooij ondertekend

Foto: Uit®waarde

Woensdag 2 december ondertekenden de gemeenten Lingewaard en Berg en Dal en Uit®waarde een intentieovereenkomst. Het ging om een recreatieve fiets-voetveerverbinding tussen Bemmel en Ooij.

Wethouder Sylvia Fleuren van Berg en Dal, wethouder Theo Janssen van Lingewaard en directeur Alex Kwakernaak van Uit®waarde zetten online hun handtekening onder deze overeenkomst.

Waarom een veer tussen Bemmel en Ooij?

Wethouder Theo Janssen is blij dat het bewonersinitiatief BemmelOost nu verder vorm krijgt. “Toen de bewoners ons enkele jaren geleden benaderden met het idee voor een fiets- en voetveer tussen Bemmel en Ooij waren wij meteen enthousiast. Na de proefvaart vorig jaar merkten we al dat veel mensen er gebruik van willen maken.”
Wethouder Sylvia Fleuren vertelt: “Dit fiets-voetveer maakt het nóg aantrekkelijker om te fietsen en wandelen in onze regio. Van ondernemers in Berg en Dal hoor ik dat ze dit veer een waardevolle aanvulling vinden op ons toeristisch aanbod.”
Directeur Alex Kwakernaak: “Wij zouden verheugd zijn met deze nieuwe recreatieve veerverbinding tussen het Rijk van Nijmegen en De Betuwe. Hierdoor worden stad en buitengebied bijzonder verbonden en zijn er mooie routes mogelijk in combinatie met de overige pontjes in de regio.”

De verbinding zal een belangrijke schakel vormen voor het fietsknooppuntennetwerk Arnhem Nijmegen. Het toekomstig veer gaat naar verwachting van mei tot en met september varen.

Vrijwillige bemanningsleden gezocht

Nu deze overeenkomst is ondertekend, onderzoeken de gemeenten en Uit®waarde hoe zij de veerverbinding kunnen realiseren. Als de uitkomst van het onderzoek positief is, sluiten ze een exploitatieovereenkomst af. Daarna zorgt Uit®waarde ervoor dat het veer in de vaart komt. Voor dit nieuwe veer zoekt Uit®waarde vrijwillige bemanningsleden. Schippers met een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent en kaartverkopers kunnen hun reactie sturen naar Uit®waarde ([email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen