Gemeente betaalt mee aan zorgverzekering inwoners met laag inkomen

Foto: Menzis

De nieuwe zorgpremies voor 2021 zijn bekend. De gemeente Lingewaard biedt inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een collectieve aanvullende zorgverzekering.

Voordeel met de Gemeentepolis

Voor inwoners met een laag inkomen (maximaal 120 procent van de bijstandsnorm en weinig spaargeld) betaalt de gemeente mee aan een zorgverzekering bij Menzis. Je krijgt 5 procent korting op de basisverzekering en 9 procent korting op de aanvullende verzekering. Verder ontvang je een uitgebreide vergoeding voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten en WMO bijdragen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Menzis accepteert iedereen in deze inkomensdoelgroep, zonder medische keuring.

Weinig zorgkosten

Nieuw voor 2021 is een pakket voor mensen die weinig zorgkosten hebben. Bijvoorbeeld als mensen geen fysiotherapie of bril nodig hebben, weinig tandartskosten hebben of geen medicijnen gebruiken. Overstappen naar een andere zorgverzekering of een andere polis afsluiten bij de huidige kan tot en met 31 december 2020.

Op www.gezondverzekerd.nl zie je welke polis het beste bij je past. Hier kun je je ook aanmelden als je aan de inkomensvoorwaarden voldoet.

Afspraak digitale spreekuur

Menzis heeft dit jaar een digitaal spreekuur voor inwoners uit onze gemeente. Heeft u vragen? Plan
dan nu een spreekuur in
.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen