Plaatsingsbonus voor werkgevers

Foto: Gemeente Lingewaard

De coronatijd is niet makkelijk voor ondernemers. Gelukkig zijn er ook ondernemers die het juist extreem druk hebben.

De gemeente Lingewaard stimuleert de verbinding tussen mensen die werk zoeken en ondernemers die werk hebben. Daarom heeft de gemeente nu de plaatsingsbonus voor ondernemers. Zodat iedereen die kan meedoen, ook gaat meedoen.

Inhuren personeel aantrekkelijk maken

Wanneer een werkgever een inwoner uit Lingewaard vanuit de Participatiewet aanneemt voor een periode van minimaal zes maanden, dan ontvangt de ondernemer een plaatsingsbonus van €1500,-. “Wij willen als gemeente onze werkgevers ondersteunen om iemand vanuit de Participatiewet aan te nemen,” aldus Aart Slob, wethouder sociaal domein. “Tegelijkertijd helpen we zo ook onze inwoners (weer) aan het werk. In deze onzekere tijden twijfelen werkgevers over het aannemen van personeel. Met de plaatsingsbonus willen we het voor werkgevers aantrekkelijker maken. Belangrijk is ook dat het een eenvoudige regeling is met zo min mogelijk administratieve last.”

Voorwaarden

Werkgevers krijgen deze bonus voor een werknemer uit Lingewaard. Voorwaarde is dat de potentiële werknemer minimaal drie maanden op grond van de Participatiewet een uitkering krijgt. Het moet gaan om een contract voor ten minste zes maanden en minimaal zestien uur in de week. En de ondernemer moet gevestigd zijn in Regio Midden Gelderland. De werkgever krijgt vervolgens de plaatsingsbonus na een proefperiode.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen